top of page

Általános Szerződéses Feltételek (ÁSZF)

1.   Általános rendelkezések
1.1.    Az Általános Apartman Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) azt a szerződéses tartalmat foglalják össze, amely alapján a
          Dream Homes Apartman Kft
          Telefon: +36 20 28 99999
          Levelezési cím:1119 Budapest, Bornemissza tér 12/C. II/2.
          Adószám: 26209522-2-43
          Cégjegyzékszám: 01-09-307946
          Egyéb szálláshely igazolás száma:2005 a,b,c,d,
(továbbiakban Szolgáltató) általánosságban elszállásolási szerződést köt Vendégeivel a 1074 Budapest Holló utca 3-9.sz alatti apartmanjaiban.
1.2.    A Szolgáltató a 239/2009. (X.20.) Kormányrendelet alapján nyújtja a szállás-szolgáltatást, az apartmanok az 1., melléklet szerinti „Egyéb szálláshely” követelményeinek megfelelnek.
1.3.    Egyedi feltételek nem képezik a részét jelen ÁSZF-nek, de nem zárják ki külön, speciális megállapodások kötését utazásközvetítőkkel, utazásszervezőkkel, esetenként más-más, az adott üzletnek megfelelő feltételekkel.

2.   Szerződő felek
2.1.    A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe. Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég közvetlenül a Szolgáltatónak adja le, úgy a Vendég lesz a Szerződő fél. A Szolgáltató és a Vendég együttesen, amennyiben a feltételek teljesülnek, szerződéses felekké válnak (továbbiakban: Felek).
2.2.    Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő közötti megállapodás szabályozza. Ebben az esetben a Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képviseli-e a Vendéget.

3.   A szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei
3.1.    A Vendég szóbeli vagy írásbeli ajánlatkérésére a Szolgáltató minden esetben írásbeli ajánlatot küld kötöttség, azaz opciós határidő megjelölésével.
3.2.    A Szerződés kizárólag a Vendég írásban leadott foglalásának a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolásával jön létre, és így írásban megkötött Szerződésnek minősül.
3.3.    Szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.
3.4.    A szállás-szolgáltatás igénybevételéről szóló Szerződés meghatározott időtartamra és Vendéglétszámra szól.
3.5.    Ha a Vendég a meghatározott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja az apartmant, a Szolgáltató jogosult a Szerződésben kikötött szolgáltatás teljes ellenértékére. A lejárati idő előtt megüresedett apartmant a Szolgáltató jogosult újra értékesíteni.
3.6.    Lemondás nélküli meg nem jelenés esetén a Szolgáltató a Szerződésben foglaltak szerint jogosult a szolgáltatás teljes ellenértékére, valamint a foglalás kitörlésére és tovább értékesítésére.
3.7.     A szállás-szolgáltatás igénybevételének Vendég által kezdeményezett meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató kikötheti a már teljesített szolgáltatás díjának megtérítését.
3.8.    A szállás-szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a Vendégek megadják a 2016. évi CLVI. törvény és a 237/2018. (XII.10.) Korm. rendelet szerint a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Hivatal felé és a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2010. (XII. 31.) önkormányzati rendeletében előírt a foglaló Vendégre és az összes vele utazóra a Vendégadatokat személyazonosság igazolásával a törvényes előírásoknak megfelelően, az apartman elfoglalása előtt. (Személyi adatok: vezetéknév, utónév, vendég születési helye, ideje, lakcíme, neme, vendég személyazonosító okmányának száma, típusa, szálláshelyre érkezés időpontja, szálláshelyről távozás időpontja, megkezdett vendégéjszakák száma). Az apartmanban bejelentés nélkül senki sem tartózkodhat.
3.9.    A Szerződés bármilyen módosításához szükséges a Szolgáltató írásbeli visszaigazolása.

4.   Közvetített szolgáltatások
4.1.    A Vendégek az apartman közvetített szolgáltatásainak igénybevétele esetén a szolgáltatásért a Szolgáltató szerződött partnerei felelnek:
Programjegy, fürdőjegy értékesítés:
Hungária Koncert Kft.
Székhely: 1146 Budapest, Abonyi utca 27. fszt. 2.            
Adószám: 12032707-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-369387
Utazásszervezői nyilvántartási szám: U-001849

Transzfer szolgáltatás:
Vantranszfer-MBS. Kft
Cégjegyzékszám: 13-09-146088
Adószám: 23298987-2-13

5.   Az elszállásolás kezdete és vége (check-in, check-out)
5.1.    A Vendégnek joga van az apartmant a megállapodás szerinti nap 16.00 órától elfoglalni, amennyiben a szállásdíjat és a kauciót kiegyenlítette. Az apartman kulcsait az apartman-manager adja át előzetesen egyeztetett időpontban, kérjük, a Vendégeket jelezzék érkezési időpontjukat emailben vagy a +36 20 26 99999 telefonszámon. Az apartman-manager a tartózkodás alatt a Vendégek rendelkezésére áll kérdés esetén, vagy ha a vendég bármiféle hiányosságot, hibát tapasztal az apartmanban.
5.2.    A Vendégnek az apartmant az elutazás napján 11.00 óráig el kell hagynia.
5.3.    A Szolgáltató képviselőjeként az apartman-manager a Vendég távozása előtt jogosult az apartmant tételesen ellenőrizni.
5.4.    Az apartman foglaltságának függvényében Szolgáltató térítés ellenében biztosítja a korai érkezés, illetve a késői elutazás lehetőségét. Amennyiben a szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, kérjük, az érkezését megelőzőleg jelezze irodánk vagy az apartman-manager számára, előzetes jóváhagyás szükséges.
5.5.    Szolgáltató térítés ellenében biztosít csomagmegőrzést. Amennyiben a szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, kérjük, az érkezését megelőzőleg jelezze irodánk vagy az apartman-manager számára, előzetes jóváhagyás szükséges.

6.   Az elszállásolás meghosszabbítása
6.1.    A tartózkodás Vendég általi meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulása szükséges.
6.2.    Amennyiben a Vendég az apartmanból a bejelentkezéskor a távozás napjaként feltüntetett napon 11.00 óráig nem távozik és a tartózkodás meghosszabbításához a Szolgáltató előzetesen nem járult hozzá, úgy a Szolgáltató jogosult a apartman árát egy további napra is kiszámlázni, ezzel egyidejűleg a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége is megszűnik.

7.   Árak, ajánlatok
7.1.    Az apartmanok mindenkori árai a Szolgáltató Hivatalos Foglalási oldalán az időpont és a létszám megadásával érhetők el www.dreamhomesbudapest.com. A Hivatalos Foglalási oldalon található árak tartalmazzák az aktuálisan elérhető kedvezményeket (nem visszatérítendő, last-minute foglalás stb.) A meghirdetett kedvezmények nem vonhatók össze semmilyen más kedvezménnyel.
7.2.    Csoportos vagy hossztávú foglalások esetén kérje egyedi ajánlatukat. A Szolgáltató speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, csoportos foglalás esetén egyedi szerződésben rögzített feltételeket állapít meg.
7.3.    Az egyéb szolgáltatások aktuális árlistái az adott apartmanban található Vendég-könyvben (Guestbook) vannak elhelyezve.
7.4.    Amennyiben a Vendég szállást foglalt és azt a Szolgáltató írásban visszaigazolta, úgy ezen a szállásáron a Szolgáltató már nem változtathat.
7.5.    Az árak közlésekor a Szolgáltató megjelöli az árak adótartalmának (ÁFA, IFA) ajánlattételkor érvényes, törvény által szabályozott mértékét. A közzétett árak tartalmazzák a törvényben meghatározott áfát, nem tartalmazzák azonban az idegenforgalmi adót, amelyet a helyszínen kell megfizetni. A Szolgáltató a hatályos adótörvény (ÁFA, IFA) módosulása miatti többletterheket, előzetes értesítés mellett, áthárítja a Szerződő félre.

8.   Gyermekkedvezmények
8.1.    0-2 éves kor között a szállásdíj szolgáltatás ingyenes, babaágyat, ágyneműt, etetőszéket felárért biztosítunk. Babágy elhelyezésére csak bizonyos szobákban van lehetőség.
8.2.    Az apartmanokban a 2 év feletti gyermekek teljes értékű személynek tekintendőek, pótágy elhelyezésére a maximális létszám felett nincs lehetőség.
8.3.    A babaágy igényt a Szolgáltatóval előzetesen, a foglalás előtt egyeztetni szükséges.

9.   Lemondási feltételek
9.1.    Amennyiben a Szolgáltató ajánlatában más feltételt nem határozott meg, a lemondási és módosítási feltételek a következők:
•    Az érkezés előtt 30 nappal a lemondás díjmentes
•    Az érkezést megelőző 30. napon vagy a foglaláskor a szállásdíj 100%-a fizetendő
•    Meg nem jelenés/no-show esetén a lefoglalt szállásdíj 100%-a fizetendő.
9.2.    A Szolgáltató bármely időszakban meghatározhat fizetési előleget, annak mértékét egyedileg szabályozza a foglalás értékének, idejének, időszakának figyelembe vételével
9.3.    Amennyiben a Szerződő fél a szolgáltatások igénybevételét előlegfizetéssel biztosította és az érkezési napon nem érkezik meg 24:00-ig (lemondás nélkül), a Szolgáltatónak jogában áll a következő nap a sikertelen kapcsolatfelvételt követően az apartmant tovább értékesíteni.
9.4.    Szolgáltató nem rendelkezik olyan biztosítással, amely a lemondási időn belül egészségügyi, légi vagy földi közeledési vagy egyéb családi okok miatt visszamondott foglalások megtérítésére szolgál. A foglaló Vendégnek van lehetősége a saját országában utasbiztosítást, vagy útlemondási biztosítást kötni, amely feltételei szerint a saját biztosítójától követelheti a kifizetett szállásdíja megtérítését a Szolgáltató számlája alapján. Foglaló jogosult a kifizetett foglalását akadályoztatása esetén más személynek átadni ugyanazon feltételekkel.

10.Fizetés módja
10.1. A szállás és egyéb szolgáltatások ellenértéke fizethető bankkártyával, átutalással, PayPal számlára, vagy készpénzzel.  A Szolgáltató Széchényi Pihenőkártyát nem fogad el.
10.2. Átutalás esetén - amennyiben a Szolgáltatóval kötött megállapodás másként nem rendelkezik - a megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Vendég köteles a foglalást követő 5 napon belül, de legkésőbb az érkezés megjelölt napja előtti a Szolgáltató bankszámlájára átutalni oly módon, hogy az adott összeget az érkezés napjáig a Szolgáltató bankszámláján jóváírják a hétvégét és a banki szünnapokat figyelembe véve.
10.3. Banki adatok:
Dream Homes Apartman Kft
OTP Bank
Belföldi utaláshoz bankszámlaszám: 11722003-22474742
Külföldi utaláshoz bankszámlaszám: IBAN: HU04117220032247474200000000
SWIFT/BIC code: OTPVHUHB
Banki átutalás esetén a közlemény rovatba kérjük feltüntetni foglalás hivatkozási számát, a Vendég nevét és címét, cég esetén adószámát, melyek a számla kiállításához szükségesek.
10.4. A Szolgáltató által elfogadó bankkártya típusok: VISA, AMEX, MasterCard, Maestro, A bankkártyát HUF pénznemben terheli a Szolgáltató, az MNB valutaváltási devizaárfolyamát használva. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi. Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e távoli terheléshez, a napi limit korlátorzás nem akadályozza-e meg a szállásdíj terhelését, valamint megfelelő fedezet áll a kártyán rendelkezésre.
10.5. A Szolgáltató PayPal számlája info@dreamhomesbudapest.com. Szolgáltató PayPal számlára fizetés esetén 7% tranzakciós többletdíjat számít fel.
10.6. Szolgáltató által fogadott valutanemek HUF és EUR. EUR pénznemben való fizetéskor a Szolgáltató az MNB hivatalos valutaváltási devizaárfolyamát használja. A Szolgáltató valutaváltást nem végez. Szolgáltató a számlát HUF pénznemben állítja ki, (nem feltétlenül a kifizetés pénznemében).
10.7. Az ÁSZF elfogadásával a Vendég tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Szolgáltató a fizetendő díjakról digitális számlát bocsát ki, azt PDF formátumban e-mail-ben továbbítja.  
10.8. A befizetett/befizetendő összegekről a számla kiállításakor a Szolgáltató az online foglaláskor a megadott, míg az e-mail vagy telefon  útján történő foglalás esetében pedig a foglaló személy által megadott adatokat veszi alapul. Az itt megadott adatok (név, cím, cég esetén adószám is) szerepelnek majd a számla „Vevő” rovatában. A foglalás megtörténte után 1 napon belül a Vendég kérheti a megadott adatok módosítását, ezt követően azonban a módosítás már nem lehetséges.
10.9. Lemondást és módosítást kizárólag írásban áll módunkban elfogadni.

11.Kaució
11.1. A Szolgáltató jogosult a Vendégtől érkezésekor kauciót beszedni. A kaució összege egyhálós apartman esetében 100€, három hálós apartman esetében 300€. A kaució fizetése történhet bankkártyával, vagy készpénzzel a 10. pont szerint.
11.2. A kaució a Vendég által az apartmanban esetlegesen okozott károk megtérítésére, valamint az ÁSZF betartásának biztosítékául szolgál.
11.3. Amennyiben a Vendég távozásakor az apartman ellenőrzése után az apartman-manager kifogást nem talál, a kauciót a Szolgáltató a Vendégnek visszafizeti 7 napon belül.
11.4. Amennyiben a Vendég távozásakor az apartman ellenőrzése után szennyezés, rongálás, tárgyak hiánya merülne fel, vagy a vendég a tartózkodása során megsértette az ÁSZF-et (dohányzás, hangoskodás) az apartman-manager jogosult a kárt megbecsülni. Szolgáltató jogosult az okozott kárt a kaucióból levonni. Amennyiben az okozott kár meghaladja a fizetett kauciót, annak fennmaradó összegét a Vendég köteles távozáskor, vagy távozás után megtéríteni.
11.5. Az utólagos megtérítés történhet a vendég bankkártyának megterhelése által.

12. A szerződés teljesítésének elutasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése:
A Szolgáltató jogosult a szállásszolgáltatásra szóló Szerződést azonnali hatállyal felmondani, így a szolgáltatások nyújtását megtagadni, ha:
•    a Vendég a szállásdíjat, a megrendelt szolgáltatás díját, az IFA-t vagy a kauciót nem egyenlíti ki érkezéskor;
•    a Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott apartmant, hangoskodik, illetve a Társasház rendjét megzavarja;
•    a Vendég az apartmanból a bejelentkezéskor a távozás napjaként feltüntetett napon 11.00 óráig nem jelentkezik ki és a tartózkodás meghosszabbításához a Szolgáltató előzetesen nem járult hozzá;
•    a Vendég a szálláshely biztonságával, rendjével, annak alkalmazottaival, a Társasházban lévő szomszédjaival kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, vagy tudatmódosító szerek befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít;
•    a Vendég fertőző betegségben szenved;
•    a Szerződő fél nem teljesíti a Szerződésben meghatározott előlegfizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig;
•    a Szerződő fél az érkezés napján lemondás hiányában nem jelenik meg 24.00-ig
•    Amennyiben a felek közötti Szerződés „vis major” okokból nem teljesül, a szerződés megszűnik.

13.Elhelyezési garancia
13.1. Amennyiben a Szolgáltató a Szerződésben szereplő szállás-szolgáltatást saját hibájából (pl. túltöltés, ideiglenes üzemeltetési problémák, stb.) nem tudja biztosítani, a Szolgáltató köteles a Vendég elhelyezéséről haladéktalanul gondoskodni.
13.2.  A Szolgáltató köteles a szerződésben szereplő szolgáltatásokat, az abban visszaigazolt áron, az ott kikötött időtartamra – vagy az akadályoztatás megszűntéig – egy másik, ugyanazon vagy magasabb kategóriájú szálláshelyen biztosítani, felajánlani 3km távolságon belül, liftes társasházban, légkondicionált szobákkal, erkéllyel rendelkező, a foglalt apartman szobaszámával megegyező apartmanban, vagy szállodában, több szobában. A helyettesítő szálláshely biztosításának valamennyi többletköltsége a Szolgáltatót terheli.
13.3. Amennyiben a Szolgáltató ezen kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz, illetve, ha a Vendég a számára felajánlott helyettesítő szálláslehetőséget elfogadta, utólagos kártérítési igénnyel a Szerződő fél nem élhet.

14. A Vendég jogai
14.1. A szállás szolgáltatási szerződés megkötésével a Vendég jogosultságot szerez a bérelt apartman szokásos használatára, valamint a megrendelt szolgáltatások igénybevételére.
14.2. A Vendégek gépjárművei 12€ / autó / éj áron parkolhatnak a fedett, zárt, de nem őrzött mélygarázsban lévő parkolónkban a kapacitás erejéig, előfoglalás szükséges. A parkolóban elhelyezett gépjárművekben és az azokban elhelyezett tárgyakban keletkező bármiféle kárért (ideértve például, de nem kizárólag: a gépkocsi feltörést és a gépkocsiban lévő bármely tárgy eltulajdonítását; a gépjármű ellopását; természeti jelenség okozta károk) a Szolgáltató a felelősségét kizárja. A parkolóban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni. A gépjárművek megengedett sebessége 5 km/óra. Amennyiben a Szolgáltató nem tud saját parkolóhelyet biztosítani, a parkolásra az apartmanokkal szemben lévő parkolóházban a Vendég saját költségén van lehetőség.
14.3. Szolgáltató árai tartalmazzák az apartman végtakarításának a díját. Szolgáltató biztosítja, hogy a Vendég érkezésekor tiszta, kitakarított apartmanba érkezzen, de nem biztosít napi takarítást a Vendégek tartózkodása alatt. Kérjük, az apartman tisztaságát biztosítsák az apartmanban található tisztító eszközökkel. Szolgáltató heti takarítást végez a Vendégnek törölközőcserével hosszabb foglalások esetén. Amennyiben a Vendég extra takarítást igényel, azt Szolgáltató előzetes egyeztetés után többletíjért biztosítja.
14.4. A Vendég jogosult használni az apartman főzőkonyháját, amely teljesen felszerelt, a konyhaszekrényekben található leltár alapján. Távozáskor a Vendég által használt konyhai eszközöket tisztára elmosogatva köteles visszahelyezni a szekrényekbe, a hűtő-mélyhűtő szekrényeket köteles kiüríteni. Szolgáltató jogosult a sérült, hiányzó konyhafelszerelési tárgyakért kártérítést kérni, illetve ha a konyhát a Vendég nem megfelelő állapotban adja át, konyha-takarítási többlet díjat felszámítani.
14.5. Szolgáltató Vendégenként érkezéskor egy paplant, két párnát, ágyneműt, plusz takarót, konyharuhát, kádkilépőt, kéztörlőt és törölközőt biztosít. A törölközőket minden 3. vagy 4. napon cseréli hosszú-távú foglalás esetén. A Vendégek a törölközőket nem vihetik ki az apartmanból, tilos smink eltávolításra vagy nem rendeltetésszerűen használni azokat. Szolgáltató jogosult kártérítést számlázni, a távozáskor hiányzó, sérült, vagy kimoshatatlanul szennyezett textilekért.
14.6. A Vendég jogosult értékeinek megőrzésére az apartmanban található értékmegőrzőt ingyenesen használni. Szolgáltató nem felel a Vendég által az apartmanban hagyott tárgyakért. Betörés, lopás esetén a Vendég köteles haladéktalanul a 112 segélyhívó telefonszámon a Rendőrséget értesíteni, az őt ért kárt azonnal jelenteni és minden szükséges adatot a Szolgáltató rendelkezésére kell bocsátania, amely a káreset körülményeinek tisztázásához, esetleg a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez, rendőrségi eljáráshoz szükséges. Távozáskor a Vendég felelőssége az apartman ellenőrzése és a személyes tárgyai összecsomagolása, és elvitele.
14.7. A Vendég jogosult az apartmanban ingyenesen használni az alábbi, Szolgáltató által vagy szerződéses partnerein keresztül nyújtott szolgáltatásokat. Amennyiben a szolgáltatások műszaki hiba miatt nem működnek ideiglenes jelleggel, a Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a mielőbbi hibajavítás érdekében, de kártérítési felelősséggel nem tartozik. Amennyiben a szolgáltatás hibája a Vendéget tartósan megakadályozza az apartman használatában (pld. téli időszakban a fűtés hiánya), Szolgáltató köteles a Vendég számára a 12.2. pont szerint másik elhelyezést biztosítani:
•          UPC által biztosított internet elérhetőség, kábeltelevízió
•          ELMÜ által biztosított áramszolgáltatás
•          VÍZMŰVEK által biztosított ivóvíz, csatorna szolgáltatás
•          Társasház által biztosított lift, parkoló, fűtés, légkondicionálás
•          Konyhai és fürdőszobai háztartási gépek, televíziókészülékek
14.8. A Vendég a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban panasszal élhet a szálláshelyen való tartózkodás időtartama alatt. A Szolgáltató ezen időszakban hozzá írásban igazoltan eljuttatott (vagy általa jegyzőkönyvbe felvett) panasz kezelésére vállal kötelezettséget 30 napon belül. Szolgáltató az esetleges reklamációkat egyedileg kezeli. Panaszt a Vendég írásban az alábbi címen és elérhetőségeken tehet postai úton levélben, elektronikus levélben vagy telefonon:
Dream Homes Apartman Kft
Levelezési cím: 1119 Budapest, Bornemissza tér 12.
Tel: +36 20 28 99999
E-mail: info@dreamhomesbudapest.com

15. A Vendég kötelességei
15.1. A megállapodás szerinti díj megfizetése: a visszaigazolásban rögzített határidőig, vagy a szállásra érkezéskor esedékes.
15.2. A Vendég (és a Vendéggel együtt utazó személyek is) kötelesek az apartmant és annak közvetlen környezetét rendeltetésszerűen, a jó gazda gondosságával és a többi Vendég, illetve a szomszédok szükségtelen zavarása nélkül használni.
15.3. A Vendég mindazon károkért felelős, melyeket a Szolgáltató a Vendég, a Vendég kísérője vagy a Vendég felelőssége alá tartozó más személyek hibájából elszenved.
15.4. A Vendégek által szálláshelyre behozott olyan elektromos készülékek üzembe helyezése előtt, melyek nem tartoznak a megszokott utazási szükségletek közé, ki kell kérni a Szolgáltató hozzájárulását.
15.5. A Vendégeket kérjük, hogy a szemetet tartózkodásuk alatt az apartmanban elhelyezett szemétgyűjtő edényekbe szíveskedjenek kidobni. Kérjük, a szemetet szelektíven gyűjtsék, ha a szemétgyűjtők megteltek, valamint távozás előtt a Társasház szeméttárolójába dobják ki, amelyet a bejárat mellett találnak.
15.6. Az apartmanban szennyezett ruhában tartózkodni (a lábbelit is beleértve) tilos, az ágyakra, garnitúrákra leülni, lefeküdni nem szabad! A berendezési tárgyakat áthelyezni, vagy az apartmanból kivinni tilos!
15.7. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a tartózkodásuk alatt a lefolyók és WC-k ne duguljanak el. Kérjük, ne dobjanak pelenkát, nedves törlőkendőt, tisztasági betétet, tampont, fülpiszkálót vagy egyéb tárgyat a WC-be használják az erre a célra a fürdőszobákban található szemetest.  
15.8. Az apartmanban található lévő eszközöket, berendezéseket a Vendég kizárólag saját felelősségére használhatja, a Vendégkönyvben (Guestbook) szereplő használati/kezelési útmutatókban leírtak kötelező érvényű betartása mellett.
15.9. A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében az apartman zárt helyiségeiben (beleértve a Vendégszobákat is), a Társasház területén és a bejárattól számított 5 méteren belül tilos a dohányzás. A hivatkozott jogszabály betartására vonatkozó kötelességre felhívó jelzéseket a jogszabályban előírt területeken a Szolgáltató elhelyezte. A Szolgáltató alkalmazottai jogosultak a Vendégeket, valamint a apartman területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A Vendégek, illetve az apartman területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. A szobákban, illetve az épületben történő dohányzás esetén alkalmanként 100€ kártérítési összeget számolunk fel, melyet a Vendég köteles távozáskor kifizetni.
15.10. Amennyiben bármely Vendég vagy az apartman területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt az apartman üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét is áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje.
15.11. Dohányzásra az apartman erkélyén van lehetőség. A cigarettacsikkeket kérjük a kihelyezett hamutartókba tenni, azokat tilos az erkélyről kidobni. Tilos az erkélyről kihajolni, onnan tárgyat ledobni, kérjük, kisgyermekek ne tartózkodjanak felügyelet nélkül az erkélyen.
15.12. Az apartmanba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, tűzijátékot, fegyvert, kábítószert behozni tilos. Tűz esetén a 112 segélyhívó telefonszámon a Tűzoltóságot kérjük haladéktalanul értesíteni. A Vendégek kötelesek tűz vagy egyéb riasztás esetén az apartmant és a Társasházat a kihelyezett menekülési útvonalak tájékoztatója szerint a lehető leghamarabb elhagyni. Tűz esetén a Szolgáltatót kérjük haladéktalanul értesíteni. Dohányzás, nyílt láng- és az apartmanban lévő elektromos berendezések nem rendeltetésszerű használatából fakadó tűzriasztás, keletkezett tűz általi kár, valamint a tűzoltóság kiszállási díja a kárt okozó Vendéget terheli.
15.13. Az apartman közös használatú eszközeit, berendezési tárgyait közösen használó Vendégek a rendeltetésellenes használat során bekövetkezett károkozásért egyetemlegesen felelnek.
15.14. A Vendég gondoskodik arról, hogy a felelőssége alá tartozó 14 év alatti gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodjon az apartmanban, a 18 év alatti kiskorúak által okozott károkért a teljes felelősség a szülői felügyeletet ellátó személyt terheli.
15.15. Az apartman területén (az erkélyeken és a Társasház folyosóján, lépcsőházában is) a szomszédok nyugalma érdekében különösen a 22.00 órát követő időszakban hangoskodni tilos, beleértve a hangos televíziózást, zenehallgatást, zenélést, dobogást a padlón, kiabálást, buli tartását, melynek betartásáért a foglaló Vendég felel. Amennyiben a szomszédoktól panasz érkezik, Szolgáltató figyelmezteti a Vendéget a foglalásában megadott telefonszámán. Az első figyelmeztetés esetén 100€ összeget Szolgáltató jogosult a kaucióból levonni. A második figyelmeztetéskor a Vendég szállásszolgáltatási szerződése megszűnik, és köteles az apartmant a vele utazókkal együtt azonnal elhagyni. Szolgáltató ebben az esetben nem köteles másik szállás biztosítására, és az igénybe nem vett szállásdíj és a kaució teljes összege is a Szolgáltatót illeti meg.  
15.16. A Vendég a foglalásban megjelölt létszámon felül csak előzetes egyeztetés alapján fogadhat látogatókat, az apartman méretéhez illeszkedő maximális létszámban. Egyhálós apartmanban egy-időben a szállóvendégeket is beleértve maximum 6 fő, három hálós apartmanban maximum 15 fő tartózkodhat. A foglalásban megjelölt vendég létszám feletti további szállóvendégekre többletdíj vonatkozik. Amennyiben Szolgáltató vagy meghatalmazottja többlet vendégszámot regisztrál előzetes egyeztetés nélkül, annak többlet díja személyenként és naponta 100€.
15.17. Elutazáskor a Vendég köteles a kulcsokat az apartman-managernek leadni. Ennek elmulasztása, illetve a kulcs elvesztése vagy megsemmisülése esetén a Szolgáltató jogosult kártérítési díjat felszámítani, melyet a Vendég távozáskor köteles megfizetni.
15.18. Gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt a Szolgáltató az okozóval megtérítteti. A károkozást Szolgáltató köteles a Vendég felé jelezni a távozás napján. Amennyiben a Vendég a távozáskor vagy a távozást követő 2 munkanapon belül nem egyenlíti ki a károkozás összegét, Szolgáltató rendőrségi feljelentést tesz.

16.Háziállatok behozatala
Az apartmanba nem vihetőek be háziállatok.

17.A Szolgáltató jogai
Amennyiben a Vendég az igénybe vett, vagy a Szerződésben megrendelt, de igénybe nem vett kötbérköteles szolgáltatások díjának megfizetésére vonatkozó kötelezettségének, vagy az esetlegesen okozott kár kifizetésének nem tesz eleget, a Szolgáltatót követelései biztosítására zálogjog illeti meg a Vendégnek azon személyes tulajdontárgyain, amelyeket az apartmanba magával vitt. Erre a zálogjogra a bérbeadó zálogjogának szabályát kell megfelelően alkalmazni. A Szolgáltató mindaddig, amíg a zálogjoga fennáll, megakadályozhatja a zálogjoggal terhelt vagyontárgyak elszállítását. A zálogként igénybe vett tárgy visszatartása kizárólag a zálogtárgyra vonatkozik, semmiképpen sem a Vendég vagy a vele együtt utazók személyes mozgási szabadságának korlátozására. A személyek minden egyéb korlátozás nélkül elhagyhatják az apartmant.

18. A Szolgáltató kötelessége
18.1. A szerződés alapján megrendelt szállás és egyéb szolgáltatások az érvényes előírások, szolgáltatás standardok szerinti teljesítése.
18.2. A Vendég írásos panaszának kivizsgálása és a probléma kezeléséhez szükséges lépések megtétele, azok írásban történő rögzítése.

19. A Vendég betegsége, halála
19.1. Amennyiben a szállás-szolgáltatás igénybevételének időtartama alatt a Vendég súlyosan megbetegszik, sürgős esetben kérjük, azonnal kérjen segítséget a 112 vészhívó telefonszámon a Mentőszolgálattól. Nem akut esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, a Szolgáltató orvosi segítséget ajánl fel.
19.2. A Vendég betegsége/halála esetén a Szolgáltató költségkompenzációra tart igényt a beteg/elhunyt hozzátartozója, örököse, illetőleg a számlafizetője részéről; az esetleges orvosi és eljárási költségek, az elhalálozást megelőzően igénybe vett szolgáltatások ellenértékének, és a betegség/haláleset kapcsán a felszerelésekben, berendezési tárgyakban keletkezett esetleges károk tekintetében.
 
20. Adatkezelés
Az Adatkezelésről bővebb információk az Adatkezelés menüpontban találhatóak.
 
21. A Szolgáltató kártérítési felelőssége
21.1. A Szolgáltató nem vállal felelősséget azért a kárért, amelyet a megszálló Vendég dolgainak elvesztése, megsérülése vagy megsemmisülése folytán szenved el, illetve az apartmanban távozáskor hagyott tárgyakért.
21.2. A Szolgáltató felelőssége nem terjed ki azokra a káreseményekre, amelyek a Szolgáltató körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt következtek be, vagy azokat a Vendég maga okozta.
21.3. Értéktárgyakért, értékpapírokért és készpénzért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, kérjük, a Vendégek használják az apartmanban elhelyezett ingyenes értékmegőrző széfet.
21.4. Nem felel továbbá a Szolgáltató a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért.
21.5. Szolgáltató saját hibájának felróható okból történő kártérítési felelősséggel tartozik. A kártérítés mértéke legfeljebb a Szerződés szerinti napi apartmanár összegének az tízszerese.
21.6. A Szolgáltatót akkor sem terheli kártérítési felelősség, amennyiben az apartmanon kívül károkozás, baleset, sérülés, vagyonvesztés történik.
21.7. A Szolgáltató nem vállal felelősséget és pénzbeli visszatérítést az időjárás által okozott kellemetlenségekért.

22. Titoktartás
A Szolgáltató a Szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése során köteles a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény szabályainak megfelelően eljárni.

23. Vis major
Azon ok, vagy körülmény (például; háború, tűz, árvíz, időjárásbeli viszontagság, áramhiány, sztrájk bekövetkezése), amely felett a fél nem bír ellenőrzéssel (vis major), bármely felet felmentik a Szerződésből eredő kötelességeik teljesítése alól, amíg ezen ok vagy körülmény fennáll.

24. Egyéb rendelkezések
24.1. A szerződő felek mindent megtesznek azért, hogy esetleges vitás kérdéseiket egymás között békés úton rendezzék
24.2. A teljesítés helye az a hely, ahol az elszállásoló apartman található.
24.3. Valamennyi, az elszállásolási szerződésből eredő vitával kapcsolatban, mennyiben a felek vita rendezésére a 24.1. pont alapján lefolytatott eljárás nem vezetett eredményre, a felek kikötik a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.
24.4. A Szolgáltató és a Vendég közötti jogviszonyra a magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak, a nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alkalmazandóak
24.5. Jelen ÁSZF angol és magyar nyelven készült. Amennyiben az ÁSZF angol és magyar nyelvű változata között eltérés lenne, a magyar nyelvű szöveg az irányadó.
24.6. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et módosítsa, jelen weboldalon mindenkor az érvényes változat olvasható.

                                                                    Az apartman elfoglalása egyben az ÁSZF elfogadásával jár.
                                     Sem annak el nem olvasása, sem pedig a nyelvismeret hiánya nem mentesíti a Vendéget annak betartása alól.

                                                                                      Köszönjük együttműködésüket!
                                   Az ÁSZF-ben foglaltak az Önök nyugodt, kényelmes, zavartalan pihenését szolgálják. Kívánjuk, hogy sok kellemes

                                            élményben legyen részük itt tartózkodásuk alatt, és visszatérő vendégként újból üdvözölhetjük Önöket!


                                                                                    Dream Homes management team

bottom of page